Hoppa till textinnehållet

Skog och lantbruk

Hitta din skogs- och lantbruksspecialist

Ska du göra en investering på gården eller har du frågor om finansiering och placeringar? Kanske du äger eller vill köpa skog? Oavsett, vill vi vara en trygg partner som kan följa dig över tiden, genom uppstart och expansion, dagliga driftsfrågor och framtida ägarskiften.

Lån och finansiering

Du kan få hjälp med allt från finansiering till upprustning och inköp till att söka EU-stöd. Vi erbjuder bottenlån, avbetalning eller leasing samt ger specialistråd när du ska söka EU-kredit och kontokredit till ditt företag.

Skogskonto

Du som har skog vet hur viktigt det är att kunna fördela inkomsten över flera år. Med skogskonto, skogslikvidkonto och skogsskadekonto får du både en jämnare inkomst och hjälp att fördela beskattningen.

Webbinarium: Hållbara investeringar i de gröna näringarna

Hur ser Sveriges lantbrukare på sin lönsamhet, möjligheten att utveckla sitt företag och framtida investeringar? Vilken roll har lantbruket i målet om ett fossilfritt Sverige? Hur rimmar det med livsmedelsstrategin? Vad säger lantbrukarna själva, handeln och politiken och hur kan de finansiella instituten bidra på bästa sätt? Det är frågor vi vill ge dig svar på under webbinariet.

A female farmer tending to the pigs

Skogsbarometern 2020

Äganderätten oroar skogsägare som trots det vill köpa mer skog
 

Fler skogsägare än tidigare tror på stigande fastighetspriser vilket kan kopplas till begränsad tillgång på mark. Även oro i omvärlden gör att intresset för stabila placeringar ökar. I årets undersökning har äganderätten seglat upp som det största orosmolnet för skogsägare. Det visar Skogsbarometern från Ludvig & Co, Swedbank och Sparbankerna.

 

Ta del av undersökningen här!

Lantbruksbarometern 2020

Uppåtgående trend, men svenskt lantbruk står inför flera utmaningar

Lantbruksbarometern 2020

Rapporter om skog och lantbruk

Skogsägarnas och lantbrukarnas syn på det aktuella ekonomiska läget inom skogsbruket.

Prenumerera nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev får du tips och råd som kan inspirera dig i ditt företagande.