19 år och börjar smida planer inför hösten? 5 tips att tänka på!

Nu är det sommar och dags att njuta av lite ledighet. Efter sommaren kan det för många bli en tid för förändringar.
Kanske innebär det att flytta hemifrån, skaffa det där första seriösa jobbet, studera vidare eller kanske starta eget. Vi har nedan samlat 5 tips till dig på vad som är bra att ha koll upp på inför nya utmaningar, så du kan gå all in på det roliga i höst. 

 

5 tips att kolla över innan nya utmaningar:

  • Hemförsäkring; när du flyttar hemifrån behöver du en hemförsäkring. Detta för att dina saker ska vara försäkrade vid brand, inbrott eller vattenskada. När du är ute och reser och blir sjuk ingår det ofta reseförsäkringar så att du kan få hjälp på resan.
  • Adressändra; så att din post kommer rätt. Mycket går digitalt idag men inte allt. Om en faktura inte når dig så är det du som blir skyldig för påminnelse. I värsta fall kan det bli en betalningsanmärkning hos Kronofogden
  • Personförsäkringar; är bra att ha om du skulle bli sjuk, arbetslös eller råka ut för en olycka. Vi rekommenderar dig att stämma av med din bank eller försäkringsbolag så att du har det skydd som du behöver. Du kan enkelt nå oss på 0346-550 00 för att få hjälp med detta.
  • Om du startar eget företag är det viktigt att stämma av kring försäkringar och pension så du ger dig själv de bästa förutsättningarna. Vi hjälper dig med de tjänster som du behöver för att kunna ta betalt av dina kunder.
  • Buffertsparande; om det händer något som inte får hända. Om bilen går sönder, hyran höjs eller om kurslitteraturen blev saftigare än du trodde är det bra att vara förberedd. Ett bra knep är att sätta av 10 % av din inkomst till ett sparkonto samma dag som lönen kommer in med automatisk överföring. Som mål rekommenderar vi att du har två månadsinkomster i buffert. Att öppna ett nytt konto och ställa in automatisk överföring gör du enkelt i appen.

 

Känns det tungt och jobbigt att ta tag i dessa tips, ska du känna dig välkommen att kontakta oss. Detta för att boka en tid där vi skräddarsyr ett helhetspaket som passar dig. Det tar mindre än en timma och självklart kan det ske digitalt.

 

Övriga bra länkar:
Läs mer om budget
Läs mer om månadsspara