Hoppa till textinnehållet

Covid-19 Stöd till dig som företagare

Coronaviruset covid-19 påverkar allt just nu – inte minst landets företag. Vi tar de utmaningar som råder just nu på största allvar och arbetar intensivt på att ta fram lösningar för att hjälpa er.

För att ge översikt över situationen och försöka förenkla vardagen lite samlar vi löpande information, råd och tips.

Pausa företagets amorteringar

Pengar ut är svårt om pengarna inte kommer in. Därför har nu företagare möjlighet att söka amorteringsbefrielse på lån, avbetalning och leasing i upp till sex månader. En omprövning görs efter tre månader.

Fyll i ansökan via länken nedan. Det är många företagare som ansöker nu så det ta lite tid att få besked, men vi jobbar på för att du ska få svar så snabbt det går.

Ansök om lån med statlig garanti

Du som företagskund kan nu ansöka om ett likviditetslån med statlig lånegaranti. Välkommen med din ansökan.

Beräkningsverktyg

Hur påverkar regeringens åtgärder korttidsarbete, uppskjuten moms och lägre sjuklönekostnad till ditt företag? Använd vårt räkneverktyg för att se hur kostnaderna i ditt företag påverkas.

Det här gör regeringen

Regeringen har tagit fram en rad nya åtgärder som ska minska de negativa effekterna för dig som företagare. Bland annat kan du ansöka om att skjuta upp betalningar för arbetsgivaravgifter, preliminärskatt på lön och moms. Föreningar och andra med verksamhet inom idrott och kultur kan söka för inkomstbortfall på grund av det nya coronaviruset och covid-19, till exempel för inställda evenemang.

 

Från den 1 juli 2020 kommer det även finnas möjlighet att söka omställningsstöd.

Mer information

Tips till import- och exportföretag i osäkra tider

Stängda gränser, uteblivna leveranser och ökade valutarisker. Import- och exportföretagen drabbas hårt av coronakrisen. 

Tips

Vi finns här för dig, dygnet runt, året om

Du är alltid välkommen att kontakta oss. Just nu rekommenderar vi att du gör dina ärenden via appen, internetbanken eller telefon.

A couple looking out over the city.

Har du frågor om hur det funkar med ditt Visa Business Card i "covid-19-tider"?

Vill du reklamera ett köp som inte blev som du tänkt dig på grund av Covid-19? Eller har du betalat en resa med ditt Visa Business Card och vill veta vad som gäller om du behöver avboka? Du hittar svaren via länken nedan.

Tips till dig som företagare

Här har vi samlat tips och råd om vad du kan göra för att ta företaget igenom den här svåra tiden och hur du kan använda banken digitalt.

Man working on his laptop in a café.

Vad händer världens börser?

Följ våra experters syn på marknaden och hur du bör tänka just nu.

Three business people in discussion.

Vanliga frågor och svar i spåren av covid-19

Många hör av sig till oss nu med frågor i anslutning till coronaviruset. Här har vi samlat våra vanligaste frågor och svar.

Business people looking at chart on a laptop.